Hoppa till innehåll

Välkommen till Gånarp Häst

Det har nu gått några år sedan vi först och med viss bävan tog över den gamla betongfabriken med en vision om att göra om den till en anläggning för hästar och hästmänniskor – och andra verksamheter med anknytning till landsbygden.

Vårt stora ridhus är på 24 x 60 meter. Underlaget består av sand som är lagd på en s k DrainGrid, ett rutnät med slangar i plast som vattnar underifrån för bästa möjliga svikt och komfort för hästarna. Hinder och cavaletti finns att tillgå. Alltihop i ett isolerat ridhus med sju meter till taket. Inte så dumt, särskilt vintertid.

Det finns två boxar i anslutning till ridhuset där man kan ställa hästar tillfälligt om det skulle behövas.

Den finns även en stor uteridbana på 30 x 80 meter med underlag av ekflis och grus. Det går att boka även dressyrbanan men oftast behövs det inte, har du löst ridhuskort så kan du använda den! Trots ett intensivt regnande så erbjuder den ett fast och sviktande underlag som hästarna gillar.

Hoppbanan är på drygt 3000 m2, oregelbunden yta inramad med träd och buskar.  Grusbana med lite flis för att bind fukta i ytan.  Utöver färgade hinder (sommartid) så finns här ett antal fasta hinder i form av stockar som är utplacerade i kanten av hoppbanan samt på ett spår runt en liten vattenspegel.

Ridterrängen runt Gånarp Häst är finfin. Ängelholms Terrängryttare arbetar med en ridslinga som du kan angöra från vår anläggning. Och eftersom vi äger en stor del av skogen ovanför anläggningen blir det förstås bra ridmöjligheter lite överallt.

Vi hoppas och tror att Gånarp Häst ska bli en riktigt bra hästanläggning. Med fokus på hästen och dess välbefinnande, men också på människorna kring hästen.