Hoppa till innehåll

Ridhustider och regler

Här kan du som löst ridhuskort boka in dig på en tid i ridhuset. Du kan boka en timme i taget, och max en häst per bokning. Det vill säga, är ni till exempel två stycken som vill rida på samma tid gör ni varsin bokning. Är du en person som vill motionera två hästar samtidigt gör du också två bokningar. Detta för att undvika att få mer än sex hästar per pass, så alla inbokade slipper trängsel!
Vi låser grinden nån gång efter sista bokade ryttare.  Om du bokar för ridning samma dag, efter den sist bokade ryttaren så skicka ett sms till 0708-41 23 99 så vi vet att vi skall vänta låsa.

Bokning av enstaka timmar gör man via SMS till 0708-41 23 99 eller mail nilam@ektv.nu.

Notera att bokning av hela ridhallen för ett pass, till exempel för privat träning med tränare, endast kan göras genom direkt överrenskommelse; se fliken kontakt för det.

Bokning av dressyrbanan avser i första hand att informera oss om att det kommer ryttare så att vi inte låser grindarna för tidigt.  Bokning innebär inte att man har ”ensamrätt” till banan.  Däremot ger det möjlighet att informera andra ryttare om det är t ex en grupp eller någon särskild aktivitet som skall genomföras.  Behöver du boka banan exklusivt så gör du det via tel eller SMS till 0708-41 23 99.  Bokningen markeras då som ”Hela ridhuset”.

Nedanför länken hittar du en introduktion till hur du använder bokningssystemet, samt ridhusreglerna; ta gärna en stund och kolla igenom det.  OBS, bokningssystemet är endast tillgängligt för de som har gällande ridhuskort.  Övriga bokar genom SMS till 0708-412399 eller mail till nilam@ektv.nu

Den som bokar som ”Häst 1” bestämmer vilken slags ridning som bedrivs den timmen. Fyll i kommentarsfältet, t ex ”dressyr” eller ”hoppning”. Ansvarig för att hinder plockas undan är den som tagit fram dem.

OBS!  Longering är endast tillåten om det kan ske utan att lämna en upptrampad volt efter sig.  Står man stilla och longerar så fördärvas underlaget för efterföljande ryttare.  Även om man jämnar med kratta så är underlaget  mjukt och djupt i det jämnade spåret.  I värsta fall går spåret ända ner till plastgridd och slangar.  Risk finns att underlaget skadas permanent.

Till tidsbokningen

Ridhuset i Gånarp – anvisningar

  • Ridning tillåten bara för ryttare som löst terminskort eller betalat timavgift
  • Markera tydligt när du ska in i ridhuset.
  • Säg till de andra ryttarna innan du går ut.
  • Har hästen gödslat i ridhuset eller på parkeringen ska du ta bort det. Hink och grep mm finns i sadlingsutrymmet mitt på långsidan, skottkärra utanför ingången.  Gödseln töms i containern utanför porten.
  • Lamporna tänds med fyra knappar på väggen in mot ridhuset vid uppgången till gången bakom sargen på höger sida när du kommer in i sadlingsutrymmet. Tryck på alla fyra knapparna I – IV både vid släckning och tändning.
  • Om ingen har bokat timmen direkt efter dig – släck! Belysningen i sadlingsutrymmet kan vara tänd hela tiden.
  • Täcken och jackor förvaras på lämplig plats i sadlingsutrymmet.
  • Den som bokar som ”Häst 1” bestämmer vilken slags ridning som bedrivs den timmen. Fyll i kommentarsfältet, t ex ”dressyr” eller ”hoppning”. Ansvarig för att hinder plockas undan är den som tagit fram dem.
  • Hindren står bakom sargen på södra kortsidan resp vid porten på västra långsidan. Häng stöden med foten oppåt över sargen när du ska ha fram dem så slipper du bära dem så långt och trångt.
    Cavalettiblock och –bommar står i sadlingsutrymmet.
  • Möte till höger, skritta innanför spåret. Ryttare på fyrkanten har företräde framför ryttare på volt. Håll säkerhetsavstånd mellan hästarna. Halt görs i mitten av en volt.
  • Vid hoppning när flera rider: ropa tydligt vilket hinder du ska ta så att övriga ryttare kan hålla undan.
  • Longering är tillåten endast om det kan ske utan att lämna en upptrampad volt.  Longera bara om du fått okej från de andra ryttarna.
  • Hundar ska hållas kopplade.
  • Träning med egen tränare är åkej, men har inte företräde om inte ”hela ridhuset” är bokat. Det ger inte heller rätt att blockera del av ridhuset för övriga ryttare.
  • Rökning förbjuden i ridhuset
  • För sådan olyckshändelse som inte beror på ridhusets utformning ansvarar ryttare/hästägare